Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2017. Május 12. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti: - fotó: illusztráció

Öt év alatt több mint 300 terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Öt év alatt több mint 300 terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Oroszországban az elmúlt öt év alatt több mint 300 terrortámadást sikerült megakadályozni - közölte csütörtökön Alekszej Pavlov, az orosz biztonsági tanács titkárának egyik munkatársa.

Pavlov a testület létrehozásának 25. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatót Moszkvában. Mint mondta, az elmúlt fél évtized során tizedére csökkent a terrorizmussal összefüggő bűncselekmények száma.

A tisztségviselő által ismertetett adatok szerint 2012 és 2016 között az észak-kaukázusi térségben "fegyveres ellenállás közben" több mint 1200 "banditát" öltek meg és további több mint 3600-at vettek őrizetbe. Az említett időszakban több mint 1500 házi készítésű robbanószerkezetet, mintegy 6 tonna robbanóanyagot és 6300 lőfegyvert foglaltak le.

Pavlov kijelentette, a biztonsági tanács nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a szövetségi és regionális szervek megerősítsék a közlekedési infrastruktúra védelmét. Fontos feladatnak nevezte emellett, hogy megelőző intézkedéseket dogozzanak ki a terroristák nukleáris és veszélyes vegyik anyagokhoz jutásának megakadályozására.

A tisztségviselő hangsúlyozta a terrorizmus elleni nemzetközi összefogás fontosságát, ugyanakkor azzal vádolta meg a nyugati országokat, hogy kettős mércét alkalmaznak a terrorszervezetek megítélésében, ami szerinte gátja az együttműködésnek. Emlékeztetett rá, hogy tavaly 85 ország vált terroristák célpontjává vagy szenvedte el valamilyen formában a terrorizmus következményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.