Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. Március 12. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Megújult a 105 éves szecessziós Árpád-fürdő - nyitás március 25-én

Megújult a 105 éves szecessziós Árpád-fürdő - nyitás március 25-én

Megújult Székesfehérvár 105 éves fürdője; a szecessziós stílusú, kupolás épületet csaknem egymilliárd forintos költséggel, másfél évi munkával felújították, csütörtökön ünnepélyesen megnyitották. A műemléképületen belül

A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, amelyben két, mozaikkal kirakott ülőmedence, ülő pezsgőfürdő és központi fürdőmedence várta egykor és várja ma is a 36-38 fokos vízben felüdülni vágyókat. Igazi különlegessége a fürdőnek a mozaikcsempés tepidárium, amely a fehérvári társasági élet egyik színtere lehet, és akár üzleti megbeszéléseknek, céges találkozóknak is helyet adhat. A régi épületben gyógy- és fitneszszolgáltatást, továbbá masszázst is igénybe vehetnek a vendégek. A felújítást a műemlékvédő szakemberek szigorú felügyelete mellett végezték, s mindent, ami a fürdő két évtizedes bezártsága alatt nem ment tönkre, visszaépítettek, helyreállítottak. Hogy ne hiányozzanak a vendégeknek a XXI. századi fürdőkultúra szolgáltatásai sem, a műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, gőzkabin, élményzuhany kapott helyet. Az Árpád-fürdő csaknem két évtizedig zárva volt, 2004-ben vásárolta meg a Készpénz-Invest Kft., üzemeltetője a Förhécz I. Kft. A fürdő különleges időpontban tart nyitva. Március 25-től várja a vendégeket, hétköznaponként 17 órától éjjel 1 óráig, hétvégeken pedig reggeltől késő éjszakáig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 09:06, hétfő | Helyi

Egy hét múlva becsöngetnek - ezek a 2024/25-ös tanév a legfontosabb dátumai

A 2024/25-ös tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2., jövő hét hétfő, az utolsó tanítási napja pedig 2025. június 20. lesz.

2024. Augusztus 26. 08:54, hétfő | Helyi

Új üzem kezdi meg működését a környezeti fenntarthatóság jegyében az Alba Ipari Zónában

A körforgásos gazdaság erősítése és a környezeti fenntarthatóság jegyében végzi tevékenységét az SRF Factory Kft., amelynek üzemét szombaton adták át az Alba Ipari Zónában.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Július 29. 08:29, hétfő | Helyi

Hétfőtől változik a forgalmi rend a FEZEN Fesztivál környékén

Változik az Új Váralja sor, a Takarodó út és az A3 jelű út forgalmi rendje július 29-től a FEZEN Fesztiválhoz kapcsolódóan.