Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 07. 18:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Lövöldözés volt a fővárosban, a támadók feladták magukat

Lövöldözés volt a fővárosban, a támadók feladták magukat

Több lövést is leadtak a főváros VIII. kerületében hajnalban, amikor két család között elfajult egy vita - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a rendőrség honlapján.

Az eddigi adatok szerint egy házaspárra, ismerősükre és annak barátnőjére támadt vasárnap hajnali fél egykor a 42 éves Ny. Kálmán József, 22 éves fia, Ny. Kálmán Ottó és barátjuk, a 24 éves L. József Roland - olvasható a közleményben.

A tanúk elmondása szerint a két társaság szóváltásba keveredett, aztán dulakodni kezdtek, majd a 22 éves fiatal rálőtt a másik társaságra, két férfit könnyebben megsebesített.

A BRFK közleménye szerint a feltétezett elkövetők egy autóban várták a hazatérő másik családot. A vita egy korábbi üzleti ügy miatt alakult ki.

A rendőrséget a sértettek hívták, de mire a rendőrök kiértek, a támadók elmenekültek a helyszínről, viszont még vasárnap délután feladták magukat a VIII. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrség fegyveresen elkövetett csoportos garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a három budapesti férfi ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket