Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Október 27. 09:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kétszázmillió forint csempészett cigarettát találtak egy kamionban

Kétszázmillió forint csempészett cigarettát találtak egy kamionban

Csaknem kétszázmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy magyar rendszámú kamion rakterében az M3-as autópályán - közölte a hatóság sajtóreferense az MTI-vel.

Simon Béla elmondta, a járőrök a sztráda horti pihenőjénél állították meg a teherautót, amely az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány átvizsgálásakor bukkantak az üres almáskonténerekre, valamint tizennégy raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett dohányárura.

Az elkövetők a kamion elejébe pakolták a cigarettát és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket. Az ellenőrzéskor azonban előkerült százötvenezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes cigaretta - ismertette a sajtóreferens.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont, illetve a kamion utasteréből előkerült négymillió forint összegű eurót is lefoglalták, az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt. A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, jelenleg előzetes letartóztatásban van - tette hozzá Simon Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket