Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2014. Január 23. 12:57, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Két tűzoltó ellen emeltek vádat vesztegetés miatt

Két tűzoltó ellen emeltek vádat vesztegetés miatt

Két tűzoltó ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó tiszt és nyugállományú társa egymillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy az általa épített társasház megkapja a szakhatósági engedélyt - hangzott el az M1 csütörtök déli híradójában.

A vádirat szerint egymillió forintot kért egy építési vállalkozótól 2012 májusában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik századosa azért, hogy egy társasház megkapja a tűzoltóság szakhatósági engedélyét. A tiszt soron kívüli ügyintézést is ígért, de azt mondta, ha nem kapja meg a kért összeget, elutasítja a kérelmet. A tűzoltó és a vállalkozó között egy nyugállományú alezredes, a parancsnokság egyik volt osztályvezető-helyettese közvetített. Ő vette át a csúszópénzt is - ismertették.
A Híradóban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: a nyugalmazott tűzoltó alezredest egymillió forint készpénz átadásán érték tetten. Ellene és társa, a tűzoltó százados ellen "hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt" emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.
A tetten ért alezredest őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Jelenleg szabadlábon védekezik. A vesztegetési pénzt átadó vállalkozó ellen megszüntették az eljárást, mert önként feltárta a korrupciót - hangzott el a Híradóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.