Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Július 07. 11:05, szombat | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Jogerősen nyolc évet kapott a két ember halálát okozó kábítószeres sofőr

Jogerősen nyolc évet kapott a két ember halálát okozó kábítószeres sofőr

Jogerősen 8 év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki múlt év júniusában autóját kábítószerek hatása alatt vezetve balesetet okozott és két utasa életét vesztette.

A közlemény szerint a Székesfehérvári Járásbíróság a vádlottat első fokon - tavaly decemberben - halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt találta bűnösnek. Ezt az ítéletet hagyta helyben csütörtökön a másodfokon eljáró bíróság. A férfit mellékbüntetésként 8 évre eltiltották a járművezetéstől és szintén 8 évre a közügyektől.

Az ítélet indoklása szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott, kábítószerek hatása alatt, a 62-es számú főúton haladt gépkocsijával, amikor Seregélyes-Jánosmajornál előzésbe kezdett, bár ezt a szembe jövő forgalom nem tette volna lehetővé. A vádlott az előzés közben, miután észlelte a szemből érkező járművet, hirtelen balra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A balesetben az autójában ülő két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A könnyű sérüléseket szenvedett vádlott a gépjárműből kiszállt és segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét. Attól mintegy 200 méter távolságra fogta el a rendőrség.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 08:08, csütörtök | Kék hírek

Élőben követték a biztonsági kamerán, így kapták el a kerékpártolvajt - Videó

Összesen kilenc bringát vitt el a tolvaj.

2024. Szeptember 10. 07:50, kedd | Kék hírek

Döbbenet, miket csinálnak egyesek a magyar autópályákon - Videó

Életveszélyes tolatások kerültek be az autópályákat fenntartó MKIF Zrt. legújabb összeállításába.

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok