Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Július 17. 07:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Több mint 1100 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Illegális bevándorlás - Több mint 1100 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1172 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 446, szombaton 402, vasárnap 320 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében négy határsértőt is elfogtak, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - idén az eddigi legtöbb - 2516 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - július 3-tól 9-ig - a feltartóztatottak száma 2119 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt húsz gyanúsított ellen indult büntetőeljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Címkék: migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket