Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2017. Június 28. 11:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hat hónap letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót

Hat hónap letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót

Állatkínzás miatt jogerősen hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a törvényszék kedden kihirdetett határozatában - felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét - a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható - tette hozzá.

A férfi a mázai házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről - ismertette a szóvivő.

Tájékoztatása szerint az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el. Később a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat.

A kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.

2024. Október 07. 08:02, hétfő | Belföld

Matteo Salvini: megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar - jelentette ki Matteo Salvini, aki a Patrióták Európáért politikusai beszédei után zárta a Liga nagygyűlését a lombardiai Pontidában vasárnap.

2024. Október 07. 07:56, hétfő | Belföld

Meteorológia: a hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A jövő hét elején a reggeli ködfoltok feloszlását követően többórás napsütésre lehet számítani, de szerdától ismét változékonyabbá válik az időjárás és többfelé kell esőre készülni.

2024. Október 07. 07:52, hétfő | Belföld

Gázrobbanás történt Tapolcán, egy ember megsérült