Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2017. Április 08. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Ejtették a terrorizmus vádját a járókelők közé hajtó antwerpeni férfi ellen

Ejtették a terrorizmus vádját a járókelők közé hajtó antwerpeni férfi ellen

Ejtették a terrorizmus vádját a tunéziai férfi ellen, aki két hete járókelők közé hajtott az autójával Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában - jelentette be a belga szövetségi ügyészség pénteken.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a 39 éves férfi ellen eredetileg "terrorista gyilkosság kísérlete" miatt is vádat emeltek, s bár ez alól felmentették, még egy hónapig őrizetben marad a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése miatt.

"Nem volt elegendő bizonyíték ahhoz, hogy megállapítsák a terrorizmusra vonatkozó jogszabályok megsértését" - közölte az ügyészség.

Március 23-án Mohamed R. járókelők közé hajtott az észak-belgiumi Antwerpenben, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg. Autójában késeket és egy puskát találtak.

2016. március 22-én a belga fővárosban a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban a hatóságok azóta is mindig hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges és valószínű" egy terrortámadás.

Címkék: Antwerpen, terrorizmus, vád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.