Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2023. Június 01. 13:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Csillagot kap Tupac Shakur a hollywoodi Hírességek sétányán

Csillagot kap Tupac Shakur a hollywoodi Hírességek sétányán

Huszonhat évvel a halála utána csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán Tupac Shakur amerikai rapper - jelentette a BBC hírportálja csütörtökön.

Az 1996-ban gyilkosság áldozatává vált hiphopsztár emléke előtt június 7-én tisztelegnek a csillag elhelyezésével a híres Los Angeles-i sétányon. A kitüntetést Tupac húga, Sekyiwa "Set" Shakur veszi majd át a ceremónián. Tupac csillaga a 2758. lesz a Hírességek sétányán.

Shakur a hiphop műfajának legbefolyásosabb művészei közé tartozott az 1990-es években. A harlemi születésű rappert 25 éves korában lőtték le Las Vegasban. A társadalmi egyenlőtlenségekről, a feketék küzdelmeiről rappelt, több dokumentumfilmben és mozifilmben is szerepelt. Halála még tovább növelte népszerűségét.

Tupac - művésznevén 2Pac - rendkívül nagy hatást gyakorolt az amerikai kultúrára, ő volt az, aki a rap műfaját komplex művészeti formává tette. Világszerte több mint 75 millió lemezét adták el, 2002-ben beiktatták a Hiphop Hírességek Csarnokába, 2017-ben pedig - a szabályok szerint az első lehetséges alkalommal - bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. Anyja Tupac halála után alapítványt hozott létre, amely tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek nyújt támogatást. Az életéről 2003-ban készült Tupac: Resurrection című dokumentumfilmet Oscar-díjra jelölték, 2006-ban jelent meg Tupac Shakur Legacy címmel interaktív életrajza, 2017-ben pedig tévésorozat próbálta tisztázni halála körülményeit.

Fotó: Wikipedia

Címkék: Tupac Shakur

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.