Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. November 14. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Budapest Európa Sportfővárosa lesz 2019-ben

Budapest Európa Sportfővárosa lesz 2019-ben

Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa - a címet a Fővárosi Önkormányzat pályázatát elbíráló European Capitals of Sport Association (Európai Sport Fővárosai Bizottság - ACES) ítélte oda.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható beszámoló szerint a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért versenyben lévő Budapesttel együtt Málaga, Jereván és Valletta pályázott.

A brüsszeli székhelyű ACES 2001-ben hirdette meg először a címet, amelyet akkor Madrid kapott meg. Az idén Torino, jövőre Prága, 2017-ben Marseille, 2018-ban pedig Szófia lesz a kontinens sportfővárosa.

"Ez a cím segít Budapest 2024-es olimpiai pályázatának, médiafigyelmet irányít a fővárosra, és az egész éves aktivitás révén hasznos tapasztalatokra tehetünk szert" - idézte a mob.hu közleménye Szalay-Bobrovniczky Alexandrát, Budapest főpolgármester-helyettesét, aki hozzátette: Budapest már meglévő sporteseményekre fűzte fel a pályázatát, amely nem igényel külön infrastrukturális fejlesztéseket.

Fábián László, a MOB sportigazgatója úgy fogalmazott: Budapest már több alkalommal bizonyította versenyszervező képességét, vendégszeretetét, s példaként említette az elmúlt évekből a birkózó-, és a vívó-világbajnokságot, illetve a vízilabda és a cselgáncs Európa-bajnokságot. Fábián szerint a NOB új reformprogramja, az Agenda 2020 épp az olyan közepes városoknak ad olimpiarendezési lehetőséget, mint amilyen Budapest. Az olimpiai bajnok sportvezető a 2024-es pályázattal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy rengeteg munka vár még a kormányra, a MOB-ra és Budapestre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket