Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 24. 09:41, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Budapest a második legjobb város a világon

Budapest a második legjobb város a világon

Budapest lett a világ második legjobb város a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán.

A magyar főváros több mint 86 ezer szavazatot kapott, alig maradva le a győztes Firenzétől a 25 városból álló listán. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-hez eljuttatott hírlevelében tájékoztat arról is, hogy az olvasók ítélete alapján a harmadik hely az idén Bécsnek jutott.

A közlemény idézi Faragó Pétert, az MT Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: Budapest még soha nem kapott annyi nemzetközi elismerést, mint az elmúlt időszakban. A turizmus elmúlt években tapasztalható erőteljes bővüléséhez szükség volt az állami szerepvállalásra és fejlesztésekre, de a turisztikai szakma összefogására és a szakmában dolgozók kemény munkájára is, valamint a magyar emberek nyitottságára és vendégszeretetére - emelte ki.

A Conde Nast Traveller listáján Budapest olyan világvárosokat előzött meg, mint Sydney, Tokió, Szingapúr és Hongkong. Európán belül Amszterdam, Barcelona, London, Párizs, Prága és Róma is a magyar főváros mögött kapott csak helyet.

Budapest méltatásakor a magazin kiemelte a szecessziós építészeti emlékeket, és az olvasók figyelmébe ajánlotta egyebek mellett a főváros gazdag fürdőkultúráját, a New York kávéházat, a Lánchíd éjszakai látványát és a Vásárcsarnokban elfogyasztott gulyáslevest is.

Címkék: budapest, főváros, város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket