Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 12. 09:02, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

A Seuso-kincs magyarországi vándorkiállításáról döntöttek

A Seuso-kincs magyarországi vándorkiállításáról döntöttek

Döntött a kormány a Seuso-kincs magyarországi vándorkiállításáról.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az úgynevezett Seuso-kincs, amely "az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete" magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.

A Seuso-kincs szállításáról, annak útvonalának biztosításáról a Magyar Nemzeti Bank bevonásával a rendőrség gondoskodik majd. A tároló vitrinek beszerzésére, a szükséges restaurálási munkák elvégzésére, a vándorkiállítás teljes körű megtervezésére 300 millió forintot biztosítanak az idei költségvetésben.

Kimondja a kormányhatározat azt is, hogy az általános és középfokú iskolák, valamint a gyógypedagógiai intézmények tanulói kísérővel az iskola által szervezett csoportos utazás keretében - akár szombaton is - díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathassák meg a Seuso-kincs vándorkiállítás magyarországi bemutatásának helyszíneit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 26. 09:06, hétfő | Helyi

Egy hét múlva becsöngetnek - ezek a 2024/25-ös tanév a legfontosabb dátumai

A 2024/25-ös tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2., jövő hét hétfő, az utolsó tanítási napja pedig 2025. június 20. lesz.

2024. Augusztus 26. 08:54, hétfő | Helyi

Új üzem kezdi meg működését a környezeti fenntarthatóság jegyében az Alba Ipari Zónában

A körforgásos gazdaság erősítése és a környezeti fenntarthatóság jegyében végzi tevékenységét az SRF Factory Kft., amelynek üzemét szombaton adták át az Alba Ipari Zónában.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.