Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Május 30. 13:49, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyal a parlament

A pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyal a parlament

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten. A képviselők hétfőn interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz, míg kedden a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről tárgyalhatnak.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit interpellációk, majd azonnali kérdések követhetnek egy-egy órában.

A képviselők ezután egyebek mellett dönthetnek a kormány energetikai és közszolgáltatási tárgyú törvénymódosító javaslatáról.

Az első ülésnap kérdésekkel zárulhat, amire fél óra áll majd rendelkezésre.

Kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indulhat a parlamenti munka, a napirendre pedig öt előterjesztés általános vitája kerülhet.

A képviselők elsőként a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről és a gyermekek védelmét szolgáló kormánypárti törvényjavaslatról tárgyalhatnak.

Emellett szól lesz még a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő, továbbá a vagyongazdálkodást érintő indítványairól is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket